Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Spustimo sonce v vrtec

Teden otroka je letos potekal pod sloganom »Spustimo sonce v vrtec«. V naši enoti smo pripravile pestre dejavnosti, ki so v naš vrtec prinesle dobro voljo in pričarale nasmejane otroške obraze.

Pravljičarka  Barbara je otrokom ob ilustracijah pripovedovala slovensko ljudsko pravljico Janček Ježek.

Izarjev oče in teta, sta otrokom in delavcem vrtca  z glasbo pričarala prijetno dopoldne. Otroci so spoznali inštrumenta violino in kitaro, ter prisluhnili  različnim skladbam.

Ob slikarskih ugankah smo se zabavali z Leovim očkom in prav hitro ugotovili, da poslušamo  nam vsem poznano pravljico Mojca Pokrajculja.

V povezavi s Športnim društvom Novinar smo organizirali kros. Skupini »Sončki« in »Pikapolonice« so tekli na športnem stadionu Poljane, skupini »Metuljčki« in »Mravljice« pa na pripravljeni stezi na igrišču vrtca. Vzdušje na krosu je bilo zelo veselo in sproščeno. Otroci so navdušeno in glasno navijali drug za drugega. Nekateri so tekli hitro, drugi malo počasneje, a vsi so pretekli ciljno črto. Moto teka je bilo sodelovanje in ne kdo bo prvi. Slavnostno smo vsem otrokom podelili medalje in diplome, na katere so bili zelo ponosni.

Teden otroka smo zaključili z dnevom odprtih vrat, kar pomeni, da so se otroci lahko igrali tudi v sosednji igralnici.

V skupini Pikapolonic smo pripravili zanimive dejavnosti, ki so naše obiskovalce vabile k aktivnem  sodelovanju. Poleg tematskih kotičkov so imeli otroci na voljo kinetični pesek z modelčki in likovno ustvarjanje s plodovi narave.

Otroci so bili sprva previdni in so le opazovali prostor, kmalu pa so začeli tudi raziskovati vse zanimivosti, ki jih ponuja naša igralnica. Skupaj smo preživeli lepo dopoldan in z dobro voljo pripeljali sonce v naš vrtec.

Dostopnost