Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Prihod jeseni

Prihodu jeseni smo v našem vrtcu posvetili ves teden. Poudarek je bil na jesenskem ustvarjanju in novi okrasitvi vrtca. Pripravile pa so se tudi druge dejavnosti, preko katerih so otroci spoznali jesen – prepevanje pesmic z jesensko tematiko, igra z jesenskimi materiali (ličkanje koruze, igra s koruznimi zrni, koruznim zdrobom, drevesnimi listi, storži itd.), igranjem z jesenskimi ugankami… Starejši otroci so si spremembe letnega časa ogledali tudi izven vrtca.

Na jesensko tematiko smo se skozi ves teden tudi likovno izražali. Otroci iz skupine Zvezdice so ustvarjali jesensko drevo s tehniko tiskanja. Otroci v skupini Žabice pa so naslikali jesensko drevo.

Otroci v skupini Kapljice so z lepilom in s koruznim zdrobom ustvarili čudovite slike. Otroci iz skupine Gumbki so iskali, opazovali in nabirali drevesne liste. Nato so njihove barve prenesli na list in pričarali pisane jesenske slike.

Otroci iz skupine Žogice so izdelovali polžke iz slanega testa in jih lepili na liste. Ustvarili pa so tudi jesensko drevo in sicer z odtisom roke ter lepljenjem jesenskih listov. Otroci iz skupine Zmajčki so se igrali z jesenskimi barvami in s prsti ustvarili jesensko sliko. Z odtisom dlani pa so na sliko dodali ježka.

Jesenske žive in sončne barve nas bodo razveseljevale vse do prihoda bele in mrzle zime, ki nam bo prinesla druge radosti.

Dostopnost