Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Različne igre za otroke in starše

PEPČEK (dovolj so že 3je igralci)

Najprej določimo pepčka, ostali igralci pa se postavijo v krog okoli njega in si podajajo žogo. Pepček se sredi kroga  prosto giblje in poskuša žogo prestreči. Ko se žoge uspe dotakniti, ga v krogu zamenja tisti igralec, ki je zadnji držal žogo v roki. Igra bo še bolj zanimiva, če uporabimo veliko in nerodno gumijasto žogo ali določimo več pepčkov. Če se igro igrate v stanovanju, lahko izberete mehkejšo žogo.

 

POIŠČI ZVONEČO URO

Medtem, ko so ostali družinski člani v kuhinji, eden izmed njih v dnevni sobi skrije uro-budilko, ki jo prej navije (lahko tudi telefon s predvajano glasbo). Ko je ura (telefon) varno skrita, pokliče ostale družinske člane, ki morajo z dobrim poslušanjem ugotoviti, od kje prihaja brnenje ure oz glasba na telefonu.

POIŠČI SKRITI PREDMET (npr.: plišastega medvedeka)

Medtem, ko so ostali družinski člani v enem prostoru, nekdo izmed njih v drugem prostoru skrije plišastega medvedka. Ko je medvedek varno skrit, pokliče ostale člane, da ga poiščejo. Tisti, ki prvi najde medvedka, nasljednji skriva.

Oseba, ki skriva, lahko ostalim pomaga z besedami VROČE (pomeni, da so blizu skritega predmeta), MRZLO (so zelo daleč od skritega predmeta).

 

LETALO, POTRES, POPLAVA

Izberemo vodjo. Ta napoveduje nevarnosti, ki grozijo ostalim članom. Člani družine tečejo (ali hodijo) po prostoru. Ko vodja zakliče »LETALO!«, se morajo vsi družinski člani uleči na tla. Nato ponovno tečejo. Ko vodja zakliče »POTRES!«, se morajo člani postaviti ob steno ali pa se skriti pod mizo in stole. Tečejo dalje. Ko vodja zakliče »POPLAVA!«, morajo člani zlesti na stole, mize, sedežne… (višja mesta). Nato se vodji lahko zamenjata.

 

  • MUHCE

Dva člana stojita zunaj polja in z žogo ciljata na družinske člane, ki stojijo v polju. Tisti, ki je zadet z žogo, zamenja tistega, ki ga je zadel.

  • Vir: Gibalne in rajalne igre (Gordana Schmidt), splet

 

Pripravili:  Urša Valentinčič in Vesna Volek

Dostopnost