Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Preproste igre

MEDVEDKOV PIKNIK

Na čuden dan, ko se z otroki ne boste najbolje razumeli, pripravite medvedkov piknik, za njihove najljubše plišaste ali tudi druge igrače.

Če so otroci malo večji, lahko sami ali z vašo pomočjo izdelajo vabila za na piknik. Naj jih lepo okrasijo in nato prevzamejo še vlogo poštarja in vabila dostavijo povabljencem.

Skupaj pripravite dobro sadno malico, lahko dodate tudi sir in morda kakšen piškot, ne pozabite na pijačo.

Če imate možnost, da greste na vrt, piknik izvedite na vrtu, drugače pa kjer koli v hiši ali stanovanju.

Lepo pripravite prostor, pogrnite odejo za piknik ali prt. Pripravite skodelice v katerih bodo otroci svojim povabljencem lahko postregli čaj. Skupaj preberite kakšno pravljico za vse povabljene, zapojte pesmi, zarajajte…..skratka uživajte skupaj z otroki.

 

 

LOVIMO ŽOGICO

Poceni in preprosta igrica, ki otrokom pomaga razvijati koordinacijo rok in oči ter spretnost spremljanja stvari s pogledom, kar mu bo olajšalo sodelovanje v marsikaterem športu. Otroci te spretnosti kasneje potrebujejo pri športih, kot so tenis, nogomet, hokej in druge igre z žogo.

POTREBUJETE:

Olfa nož ali ostre škarje. Nekaj plastenk, najbolje z ročajem ( mehčalci perila), lepilni ali izolirni trak, teniško ali kako drugo ne preveč veliko žogico.

NAVODILO:

Z olfa nožem ali ostrimi škarjami plastenkam z roči odrežite dno. Ostre robove oblepite z lepilnim ali izolir trakom. Plastenko primite za roč in z njo mečite žogico otrokom, ter jo lovite, ko oni žogico mečejo vam. Vloge nato zamenjate.

 

 

Pripravili: Andreja Lange in Breda Sterle

Dostopnost