Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Zimski čas v Stari Ljubljani

Da v Staro Ljubljano prihaja zimski čas, so najprej naznanili naši najstarejši otroci iz skupine Muckov. Novembra so se namreč odpravili na tečaj drsanja. Odlično jim je šlo. O njihovih uspehih pa so se zadnji dan tečaja lahko prepričali tudi njihovi starši in bili zagotovo zelo ponosni.

Komaj se je tečaj zaključil, smo prav vsi v vrtcu že zavihali rokave in pričeli z izdelovanjem novoletnih okraskov, saj je na vrata potrkal veseli december. Naši najmlajši so si igralnice in hodnik popestrili z novoletnimi jelkami, starejši pa so jih odeli v snežinke vseh vrst in oblik.

Po hodnikih je pričela odmevati praznična glasba, zadišalo je tudi po sadnem čaju in piškotih. Tudi letos smo izdelali lučke in se v začetku decembra odpravili na tradicionalni pohod po okrašeni Ljubljani.

Poleg izdelovanja okraskov smo vsak dan pridno vadili in peli zimske pesmi, saj nam je na uho prišlo, da nas bo obiskal Dedek Mraz. Prijazni mož je obljubo izpolnil in nas pri tem obdaril z lepimi darili.

Ker je bil veseli december kar pester, smo si nekateri vzeli malo daljše počitnice in si nabrali novih moči za leto 2019, v katerega smo do sedaj že kar pošteno zagrizli. Končno nas je razveselil tudi sneg, katerega smo nestrpno pričakovali.

V vrtcu nam nikoli ni dolgčas. Otroci in vzgojiteljice že snujemo načrte, ki jih bomo izpeljali v letu 2019. Da bo le srečno in zdravo za vse.

Zapisala Maruša Čot

Dostopnost