Bibe na morju

Z oddelkom prilagojenega programa smo konec maja letovali na Debelem rtiču. Za večino otrok je...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Zeliščni vrt v vrtcu

V okviru projekta »ZELENA PRESTOLNICA – varovanje, ohranjanje in koriščenje zelenih površin« smo se vrtcu odločili, da bomo uredili in skrbeli za zeliščni vrt. V projekt smo vključili 8 oddelkov ter nekaj zunanjih sodelavcev. Z ureditvijo ZELIŠČNE POTI,  sledimo zastavljenim ciljem.

Otroci neposredno spoznavajo naravno okolje, pri tem pa jih usmerjamo v aktivno delovanje za njegovo ohranitev, z namenom, da  je stik z naravo običajen del njihovega življenja

3

Velik del našega zelenega igrišča koristimo za gibalne dejavnosti: tek, hojo, lovljenje, izvajanje elementarnih gibalnih iger, igre z žogo ter vožnjo s tricikli.

Spomladi pa smo del igrišča uredili v zeliščni vrt. Ogradili in zrahljali smo zemljo, da je bila pripravljena za sajenje. Posadili smo različna zelišča- otroci iz skupine Žabice smo posadili timijan.

1

Za zeliščno pot skrbimo vsakodnevno- zelo radi pomagamo pri zalivanju.

Vsakodnevno bivanje na igrišču je zelo zanimivo in otrokom ponuja veliko možnosti za aktivno učenje in raziskovanje.

2

Vemo, da nekaj zelišč uporabljajo tudi naši kuharji, za pripravo zdravih obrokov.  Zelišča sedaj krasijo del našega vrta, zanimiva pa so tudi zaradi zanimivih oblik, vonja in lepega cvetja. Zeliščne rastline bomo tudi sušili za pripravo različnih čajev, naravnih mil in sirupa. Veselimo se dela na našem zeliščnem vrtu.

Datum:  april 2015                                                Pripravili: Neda Cuder in Eva Keber

Dostopnost