JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

SVETOVNI DAN DOWNOVEGA SINDROMA

Generalna skupščina OZN je razglasila 21. marec za svetovni dan Downovega sindroma, saj ta datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma – dodaten kromosom na 21. paru kromosomov v vsaki človeški celici. Razpoznavni znak tega dne STA DVE RAZLIČNI PISANI NOGAVICI, ki opozarjajo, da so ljudje, ki živijo na Zemlji, raznoliki: mnogo njihovih potreb je univerzalnih; nekateri med nami pa imajo – zaradi različnih razlogov – tudi posebne potrebe. Mednje sodijo posamezniki z Downovim sindromom, saj dodaten kromosom v njihovih telesnih celicah vpliva na njihov duševni in telesni razvoj.

Letošnje geslo je BODIMO POVEZANI.

Vrtec Pod Gradom je že vrsto let povezan z raznolikimi osebami, ki jih vključuje v vzgojni proces. Med njimi je tudi oseba z Downovim sindromom, ki bogati pisano mavrico v vrtčevskem vsakdanu.
Trudimo se, da bi se osebe s posebnimi potrebami lahko povezale z drugimi in sodelovale kot enakopravni udeleženci z vsemi drugimi, zato vas vljudno vabimo da se nam pridružite, da skupaj obeležimo svetovni dan Downovega sindroma.

V ZNAK PODPORE SMO SI V PONEDELJEK, 22.3. 2021, V NAŠEM VRTCU OBULI PISANE KRATKE NOGAVICE IN S TEM POKAZALI NAKLONJENOST OSEBAM Z DOWNOVIM SINDROMOM.

Kolektiv Vrtca Pod Gradom

Dostopnost