Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

ŠE RAZISKUJEMO IN SE UČIMO PREKO VSEBIN PROJEKTA API VRTEC

Pri Čebelicah smo nadaljevali s projektom API vrtec in z aktivnim raziskovanjem spoznavali okolje in življenje čebel. Otroci so skozi raziskovanje spoznali, da je za čebela pomembna zaradi čebeljih pridelkov, še bolj pomembna za človeka pa je zaradi svoje ekološke vloge kot opraševalka rastlin. Vemo, da čebeljo družino sestavljajo matica, trot in čebele delavke. In kakšen red imajo v panju! Našo Kranjsko sivko smo si dobro pogledali v različnih knjigah in enciklopedijah in izdelali lutko iz papirja. K ustvarjanju nas je motivirala tudi hudomušna zgodba Medena pravljica avtorice Svetlane Makarovič. Zgodbo smo brali tolikokrat, da smo znali dele besedila že na pamet in smo lahko pripravili dramatizacijo.
Posebej zanimivo dopoldne smo imeli, ko nas je obiskala čebelarka Lea, ki nam je prinesla v igralnico pravo opremo, ki jo potrebuje čebelar. Ogledali smo si pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu ter se pogovarjali o čebelnjakih. Še bolj smo uživali, ko smo lahko naslikali svojo panjsko končnico. Čebelarka nam je ponudila več vrst medu, ki so bile že na pogled in vonj različne. Med imamo zelo radi in najbolj nam je bil všeč cvetlični.
Priporočamo žličko medu na dan, saj je naravno zdravilo proti alergijam, krepi žile in srce ter pomaga pri izčrpanosti organizma!

/>

Pripravili: Neda Cuder in Eva Keber
April 2021

Dostopnost