Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Pomlad v vrtcu

V spomladanskem času je bil poudarek na dejavnostih v sklopu projekta Narava in biotska raznolikost.

Izvajali smo dejavnosti povezane s spoznavanjem in opazovanjem semen, zelišč, okrasnih rastlin, zelenjave in sadja. Otroci so semena zelišč in rastlin posejali v lončke ali korita z zemljo. Spremljali in beležili (risali in fotografirali) so njihovo rast ter napovedovali, kaj se bo z njimi zgodilo v prihodnjih dneh. Otroci so nam povedali, zakaj nekatere začimbe niso zrasle (»Zato, ker so semena bila slaba«, »Zato, ker je bila zemlja slaba«, »Zato, ker smo jih preveč/premalo zalivali«).

Otroci starejših skupin so sodelovali tudi pri pripravi vrta za spomladansko setev. Vrt so s pomočjo strok. delavk (vzg. in pom. vzg.) najprej prekopali, potem so posejali semena in zasadili sadike.

Otroci so vrt vsakodnevno opazovali in nas opozarjali na spremembe. Redno so zalivali rastline in tako razvijali odgovoren odnos do žive narave.

Vsakodnevno smo tudi bivali na prostem, sprehajali smo se po bližnji in daljni okolici vrtca, obiskali smo park, travnik, gozd ter Botanični vrt in Arboretum. Na travnikih in parkih so otroci imeli možnost spoznati različne travniške rastline in živali in jih opazovati z lupami in lončki za žuželke.

V mesecu maju smo v skupini Mravljce sadili fižol …

fizol

Pri Žogicah smo presajali prve pomladne cvetlice in posadili fižol …

pomald-v-vrtcz

V skupini Zvezdice smo opazovali drobne živali in rastline s pomočjo lup …

Igrali smo se  prstjo  ter ob igri spoznavali njene lastnosti.

Spoznavali smo semena različnih rastlin in jih posejali.

Pikapolonice gremo na sprehod tudi v dežju.

Prvič na grajskem hribu …

Skupina »Sovice« v mesecu maju:  – Bili smo na izletu v Volčjem Potoku, Arboretumu, kjer smo si ogledali dinozavre, vrtove cvetlic …

Na temo »Travniške živalice« smo po branju slikanice »Zelo lačna gosenica« izdelovali gosenice iz odpadne embalaže (zamaškov), ter razvrščali sadje na drevesnem diagramu.

S tempera barvami smo barvali »metulje« (opazovali simetrijo).  Igrali smo se tudi igro »Metulji na travniku« (modifikacija gibalne igre«Ptički v gnezdu«) in še kaj.

Otroci iz skupine Zmajčki so posejali fižol ter spremljali in fotografirali njegovo rast…

Na vrtu so sejali, sadili, presajali  in vsakodnevno skrbeli za rastline…

Obiskali smo Botanični vrt v Ljubljani.

Raziskovanje narave smo zaključili z izletom v Arboretum.

arboretum

Dostopnost