Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Palačinkijada

S prstom po zemljevidu in globusu smo potovali okrog sveta. Raziskovali in spoznavali posamezne celine, rase, jezik, znamenitosti, živali in rastline.
Tako smo se ustavili tudi v Afriki, kjer živi veliko zanimivih živali. Otroci jih zelo dobro poznajo, saj večkrat obiščejo živalski vrt, kjer jih lahko kar nekaj vidijo. Ena izmed poznanih afriških živali je tudi noj. Spoznali smo, da je noj ena izmed največjih ptic na svetu, da zelo hitro teče in mu ne moreš ubežati, pa še bi lahko naštevali.
Imeli smo to srečo, da smo dobili nojevo jajce. Tehtalo je 1,5 kg, lupina je bila trda. Če vsebino nojevega jajca primerjamo dobimo od 20-25 kokošjih jajc. Ko smo dobili dovolj podatkov o jajcu, smo začeli načrtovati, kako ga lahko uporabimo.
Odločitev je padla, spekli bomo palačinke za cel vrtec. Najprej smo z vrtalnikom zavrtali luknjico v nojevo jajce in vsebino izlili v posodo, kjer smo dodali moko in mleko ter malo soli. Potem smo mešali in mešali z ročno metlico, tu se je pokazalo, kdo ima močne roke. Največ časa je mešala naša pomočnica Katja, bravo Katja! Masa za palačinke je bila pripravljena, sledila je peka in že je dišalo po celem vrtcu. Seveda so bile to najslajše palačinke , saj smo jih pripravili in spekli mi in to še iz nojevega jajca.
Palačinke smo podelili med vse otroke na Strossmayerjevi in ta dan poimenovali Palačinkijada. Njam!

Zapisala: Alenka Zadnikar Ljubljana, junij 2021
Vrtec Pod Gradom
Strossmayerjeva

Skupina. Žabice

Dostopnost