Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Novembrske dogodivščine

Vsako leto skupaj z OŠ Poljane načrtujemo dejavnosti, preko katerih otroci bolje spoznajo šolo. Tako jim velika stavba že pred vstopom v prvi razred ni več tuja.

Ker otroci spoznajo tudi učiteljice, ki jih bodo poučevale, v prvem razredu z njimi lažje navežejo stik.

V novembru so nas obiskali prvošolčki z učiteljicama. Na igrišču smo skupaj obujali spomine na bivanje v vrtcu. Veselimo se že druženja v decembru, saj nam šolarji pripravljajo glasbeno dramatizacijo Mojca Pokrajculja.

Letos so se predšolski otroci udeležili tečaja prilagajanja na led. Na drsališču v Zalogu so se otroci s prvim dnem razdelili v skupine, kjer so se naučili vstajati, stati na drsalkah in z vsakim dnem so bolje drsali in se naučili novih stvari.

Zadnji dan tečaja so svoje znanje pokazali staršem, starim staršem, …ki so jih opazovali iz tribun.

Na srečo nihče ni prehudo nadrsal.

V mesecu novembru so otroci v skupini Pikapolonic opazovali spremembe v naravi. Zbirali, šteli in primerjali so liste dreves, jih pozorno opazovali in tudi narisali. S tiskanjem so ustvarili prave umetnine.

Otroci so spoznavali različne materiale in njihove lastnosti. Odpaden nestrukturiran material pa se lahko spremeni v svojevrstno igračo. Iz palčk se lahko napiše ime, zgradi hiša. Škatla pa se lahko v hipu spremeni v ladjo.

Življenje nekoč in danes je tema o kateri smo se Zmajčki veliko pogovarjali. V sklopu teme smo spoznavali različna bivališča ljudi (od jame do sodobne hiše/bloka), njihove prehranjevalne navade (od lova do prodaje v trgovinah), oblačila, različna prevozna sredstva ter predmete, ki so jih uporabljali v preteklosti.

Starinske predmete smo si ogledali in se pogovarjali o njihovi uporabi. Nekatere od njih smo tudi narisali.

Zanimive so nam bile tudi otroške igre iz preteklosti. Nekateri otroci so nam povedali katere igre so se, kot otroci, igrali njihovi starši. Ugotovili smo, da so nekatere igre iz preteklosti še danes zelo popularne (Ristanc, Gumitvist, Ravbarji in žandarji itn.). Nam sta bili najbolj zabavni igri Zlati most in Slepa miš.

Dostopnost