Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

»Na pomoč!«

Otroci skupine Zmajčki smo začetek maja otvorili s spoznavanjem poklicev, ki skrbijo za našo varnost.

Tako smo v sredo, 3. 5. 2017, odšli na ogled reševalne postaje. Že ob prihodu smo bili priče izvozu reševalnega vozila s prižganimi opozorilnimi lučmi in zvočnim signalom – sireno.

Sprva nas je sprejel reševalec, ki pa je kmalu moral na nujno pot in njegovo nalogo je prevzel g. Napotnik, org. soc. svetovalec za NPK. Pokazal nam je reševalno vozilo in pripomočke, ki jih uporabljajo za nudenje prve pomoči. Ob našem obisku je bilo kar nekaj izvozov reševalnih vozil in ob tem nam je g. Napotnik povedal, da reševalci ne nudijo pomoči le ob hujših nesrečah, temveč imajo največ nujnih poti zaradi prevoza starejših in nosečnic do bolnišnice.

Zahvaljujemo se g. Debevcu, ki nam je omogočil in organiziral obisk reševalne postaje.

Nadaljevali smo s poklicem policist in njihovo vlogo za skrb v prometu. Policist in policistka sta nas pospremila do Osnovne šole Poljane in nas opozorila na pravilno vedenje v prometu.

Z varnostjo v prometu in predvsem s pomembnostjo pripenjanja z varnostnim pasom smo se v okviru projekta Pasovček, na Kongresnem trgu, udeležili delavnic. Izdelali smo si stojalo za barvice z motivom pasovčka, s čarovnikom Grego zapeli in zaplesali nekaj pesmi ter si ogledali kratko lutkovno predstavo. Zaradi slabega vremena pa smo morali predčasno zaključiti z delavnicami in se vrniti v vrtec.

Zaključili pa smo s poklicem gasilec, dejavnostmi na temo pravljice Ježek Snežek in požar ter izdelovanjem reševalnih vozil iz odpadnega materiala.

Dostopnost