Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Gozd, gozne živali in Tradicionalni slovenski zajtrk pri Metuljih

V novembru smo se pri Metuljih pogovarjali o gozdu in gozdnih živalih. Za uvod v temo nam je na pomoč priskočila strokovna delavka Mojca. Z otroki so na steno prilepili različna drevesa in ugotovili, da  veliko dreves skupaj tvori gozd. Mojca je njihovo pozornost usmerila na to, da je naš gozd prazen, nadaljevali smo in ugotovili, da v gozdu živijo živali. Otroci so naštevali katere gozdne živali poznajo, ob tem pa smo na steno nalepili slike teh živali. Ob vsaki jim je Mojca povedala tudi nekaj zanimivosti: kaj jedo, kakšne so . . .

Izvedli smo voden ogled poučnega videa o čebeli – kranjski sivki. Pogovarjali smo se tudi o tem, da čebele prebivajo v čebelnjaku in, da zanje skrbi čebelar, ki prideluje med. V petek, 17. 11. 2017 je po celi Sloveniji potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Za zajtrk smo dobili kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Spomnili smo se na pomen rednega zajtrkovanja in kako pomembno je, da jemo lokalno pridelano hrano s katero je povezano tudi čebelarstvo.

V novembru je svoj rojstni dan praznoval eden izmed dečkov. Na ta dan sta nas obiskali njegova mama ter njena prijateljica, ki sta nam dan popestrili z delavnico na temo gozdnega bontona in gozdnih živali. Pokazati sta nam prinesli vzorce kož gozdnih živali, ki smo jih lahko otipali. S seboj sta prinesli tudi rogovje jelena in srnjaka, mi pa smo ugotovili, da je rogovje srnjaka veliko manjše kot rogovje jelena. Deček, ki je praznoval je vsakemu otroku poklonil razglednice z različnimi gozdnimi živalmi ter magnet, na katerem je bilo drevo oz. smreka. Vsak otrok si je izbral magnet ter ga pobarval.

Naš gozd bo igralnico krasil še v prihajajočem prazničnem decembru. Drevesa v gozdu bomo okrasili in s tem naredili praznično vzdušje v naši igralnici.

Ajda in Larisa

Dostopnost