Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

APRIL PRI KAPLJICAH

Mesec april je bil pester (beri: muhast) kot je aprilsko vreme.

Prebirali smo knjigo Čudno jajce ter slikopis O goskici, ki se je učila peti.

Otroci so z voščenkami risali na podlago (jajce) ter ga z valjčkom in rumeno tempero prebarvali.

Ker so pirhi del slovenske tradicije, smo jih tudi letos ”izdelovali”. Stiroporno jajce smo pomočili v mekol in ga posuli s polento. Pobarvali smo ga z različnimi tempera barvami ter ga še malo okrasili.

Otroci so trgali bele in roza servete, jih po svoje oblikovali ter lepili na papirnate krožnike v obliki cvetov. In tako je nastalo drevo češnje.

V dežju smo se prvič s pelerinami sprehodili po okolici Prul, po dolgem času pa smo bili tudi čisto vsi prisotni v vrtcu.

Otroci imajo zelo radi avtorski stol, saj vsakodnevno prinašajo svoje knjige, katere potem tudi sami ob slikah pripovedujejo.

Prvič smo se peljali z mestnim avtobusom do lutkovnega gledališča, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Drobtinice iz mišje doline, ki nam jo je zorganizirala ena naša mamica.

V knjigah, revijah in na spletu smo iskali živali, ki se izležejo iz jajc ter naredili plakat s fotografijami teh živali. Razvrščali pa smo tudi živali na tiste, ki se izležejo iz jajc in na tiste, ki se ne.

Opazovali smo kokošje jajce, glede na obliko in na otip. Ugotovili smo, da je po obliki ovalno, po otipu pa gladko. Ko smo ga razbili smo videli, da je sestavljeno iz treh delov:
lupine, beljaka in rumenjaka.

Vsak torek nas obišče ga. Polona, ki izvaja pri nas integrirano angleščino in tudi v mesecu aprilu ni bilo nič drugače.
Preden se Bobby odpravi v šolo, ga čaka jutranja rutina,…

Zapisali: Urška Zlodej in Liza Noč

Dostopnost