Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

September v vili “Čira čara”

PIKAPOLONICE smo v mesecu septembru že dobro spoznale novo okolje; novo igralnico in igrišče. Najbolj smo se zabavali ob novih igračah. Kot uvod v prihajajočo jesen smo se veliko pogovarjali o spremembah v naravi in izdelali vsak svoje jesensko drevo. Pri tem smo neizmerno uživali, saj smo s prstnimi barvami tiskali liste v žarečih jesenskih barvah.

V mesecu septembru smo otroci iz skupine SOVICE obiskali center za slepo in slabovidno mladino. Tam smo igrali šport za slepe, kjer smo s prevezo za oči poizkusili poslati žogico v gol, vonjali in okušali smo sadje, tipali smo različne predmete in skušali s tipom najti dva ista predmeta.

Sprehodili smo se tudi s palico in izvedeli, da tudi slepi lahko berejo. Preizkusili smo tudi tipkalni stroj za Braillovo pisavo in se poigrali na vrtu čutil, kjer smo skakali po tipkah, udarjali po glasbenih ceveh in poslušali svoj odmev v kamniti luknji.

ZMAJČKI smo se septembra preselili v nov vrtec – v vilo Čira Čara, kakor ji otroci ljubkovalno rečejo. Skupini so se pridružili novi otroci, katere so Zmajčki sprejeli s širokim nasmehom in z odprtimi rokami. Prva dva tedna smo se spoznavali, se igrali različne socialne in gibalne igre, s katerimi smo hitro pritegnili nove otroke. Bilo je veliko proste igre v kateri so otroci imeli možnost za vzpostavljanje in uživanje v prijateljskih odnosih.

Spoznavali smo okolico novega vrtca. Sprehajali smo se po različnih poteh, opazovali prometne znake, se o njih pogovarjali ter tako spoznavali njihov pomen.

Poleg otrok v skupini smo spoznali veliko novih prijateljev iz drugih skupin. Z njimi smo na vrtčevskem igrišču obeležili prihod tetke Jeseni oz. prvi jesenski dan. Vsi skupaj smo zarajali, zapeli nekaj pesmi o jeseni in se posladkali z jesenskim sadjem.

SONČKI smo na povabilo Izarjevega očka obiskali Slovensko filharmonijo. Gospa Aleksandra nam je na zanimiv način predstavila, kaj vse se dogaja v tej rumeni stavbi. Izvedeli smo, da je orkester sestavljen iz različnih skupin inštrumentov: godal, pihal, tolkal, trobil, brenkal in glasbil s tipkami. Poslušali smo vajo orkestra, kjer so glasbeniki preigravali svoje melodije in se pripravljali na koncert.

Naš obisk smo zaključili v posebni sobi s tolkali, v kateri smo tudi mi postali pravi glasbeniki in se preizkusili v igranju. Hvala gospodu Matjažu za povabilo in komaj čakamo, da zopet prisluhnemo zvoku strun njegove violine.

Dostopnost