JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Praznično potepanje

December je bil zelo pester mesec, poln pričakovanj, različnih dogajanj, pestrih aktivnosti in ustvarjalnosti, ki smo jih v vrtcu pripravile strokovne delavke.
Otrokom smo ustvarili posebna doživetja, čarobnost in prijetno vzdušje.

Izdelovali smo novoletne okraske,

s katerimi smo okrasili novoletno jelko v igralnici in tudi v Domu upokojencev Poljane.

Učenci prvih razredov Osnovne šole Poljane so nam pripravili glasbeno dramatizacijo Mojca Pokrajculja.

Na delavnici so otroci skupaj s starši izdelovali lanterne. Zaželeli smo si, da bi nas v prihodnjem letu spremljale samo svetle poti.

Strokovne delavke smo pripravile novoletni bazar. Prostovoljni prispevki staršev so bili namenjeni za Sklad vrtca.

V mesecu decembru nas je obiskal Mašin oče, gospod Oražem in nas malo »razbobnal«. Pokazal nam je različne vrste bobnov, pogovarjali smo se, kaj na bobne počnemo, zakaj so jih včasih uporabljali, seveda pa smo skupaj zapeli tudi nekaj pesmi in na koncu so otroci preizkusili sami, kako jim gre bobnanje od rok.

Za otroke smo, lutkovna skupina, Grajske vile, pripravile lutkovno predstavo, glasbeno pravljico Peter in volk.

Kot je decembra v navadi, nas je tudi letos obiskal stari dobri dedek Mraz. Z njim smo zapeli nekaj pesmi, mu povedali, kako pridni smo bili in tudi letos smo se razveselili njegovih daril.

Otrokom je pravljičarka Barbara pričarala čarobno dopoldne s pravljico Čarobne sani. Zdaj vemo, zakaj ima Božiček sani in zakaj jih po nebu nosijo severni jeleni.

Nekaj skupin otrok se je zbralo tudi pri Mesarskem mostu, kjer so si ogledali krajšo predstavo, se nasmejali nastopajočim in pokazali, da že veliko vedo o onesnaževanju okolja in kako je treba skrbeti za naš planet.

Dostopnost