Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Z Urbanom po Ljubljani

Metulji smo se odpravili na krožno vožnjo z vlakcem Urbanom po Ljubljani. Pred odhodom smo spoznali, da vlak vozi na električni pogon, kar pomeni, da ne onesnažuje okolja. S pomočjo interaktivne table smo si ogledali postajališča in znamenitosti, ki smo jih kasneje med vožnjo videli.

O vsaki znamenitosti smo spoznali zanimivost. Svojo pot smo začeli na Mestnem trgu. Tam stoji Mestna hiša, v kateri dela župan. Pot smo nadaljevali na Ljubljanski grad, nato do Špice. To postajališče otroci že zelo dobro poznajo, saj je v neposredni bližini vrtca. Dodali smo novo spoznanje, zakaj se imenuje Špica. Pogledali smo, da se na tem mestu naša reka Ljubljanica, razdeli na dve reki.

Pot smo nadaljevali mimo Trnovske cerkve. Tam je France Prešeren prvič videl Julijo in se zaljubil vanjo. Nato smo se peljali mimo Plečnikove hiše, to je gospod, ki je risal hiše, drugi pa so jih zgradili. Pot nas je vodila tudi mimo Križank, to je zgradba, ki jo je narisal gospod Plečnik, v njej pa imajo koncerte in nastope. Videli smo tudi Operno hišo in se nato mimo Prešernovega spomenika vrnili na Mestni trg.

Vzg. Ajda Šimnic

Dostopnost