Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Vožnja z vlakcem

Ker se velikokrat odpravimo na sprehod v center Ljubljane, tudi velikokrat srečamo vlakca Urbana. In seveda, otroci so vedno vprašali, če se bomo peljali z njim. Ampak najin odgovor je vedno bil, da se bomo z vlakcem peljali drugič.

In res! Pri vozniku smo se pozanimali ob kateri uri vlakec vozi in kolikšna je cena. Ko sva imeli še dovoljenje staršev, smo se hitro podali na najboljšo dogodivščino! 🙂
Super je bilo, ker smo v vagonu imeli še računalnik, na katerem so se prikazovale slike glavnih znamenitosti, mimo katerih smo se peljali. Ampak to še ni vse! Ob vsaki sliki smo lahko še slišali glavne mestne znamenitosti, ki nam jih je predstavil avdio vodnik.

Pot smo začeli pri Mestni hiši in jo nadaljevali do Ljubljanskega gradu, kjer smo imeli prvo kratko pavzo. Izkoristili smo jo in raziskali okolico.

Vau, kako je bilo zabavno plezanje po velikih koreninah!

Nato smo se odpravili do Špice, kjer smo imeli čas za malico. Imeli smo zelo prijaznega voznika, ki nam je dal čokoladice, da se posladkamo.

To pa še ni vse! Po malo daljšem postanku smo se odpravili naprej na vožnjo in si ogledali Trnovski pristan, Plečnikovo hišo v Krakovem, rimski zid, Opero, … in se počasi vrnili v center preko Kongresnega trga mimo Frančiškanske cerkve do Prešernovega trga ter do končne postaje pri Mestni hiši.

Ne samo, da smo se na krožni vožnji zelo zabavali, temveč smo se tudi veliko novega naučili o našem mestu! 🙂

Pripravili: Tamara Škvorc in Ana Slatinek

Dostopnost