Politika zasebnosti

SVETOVNI DAN DOWNOVEGA SINDROMA

Generalna skupščina OZN je razglasila 21. marec za svetovni dan Downovega sindroma, saj ta datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma – dodaten kromosom na 21. paru kromosomov v vsaki človeški celici. Razpoznavni znak tega dne STA DVE RAZLIČNI PISANI NOGAVICI, ki opozarjajo, da so ljudje, ki živijo na Zemlji, raznoliki: mnogo njihovih potreb je univerzalnih; nekateri med nami pa imajo – zaradi različnih razlogov – tudi posebne potrebe. Mednje sodijo posamezniki z Downovim sindromom, saj dodaten kromosom v njihovih telesnih celicah vpliva na njihov duševni in telesni razvoj.

Letošnje geslo je BODIMO POVEZANI.

Vrtec Pod Gradom je že vrsto let povezan z raznolikimi osebami, ki jih vključuje v vzgojni proces. Med njimi je tudi oseba z Downovim sindromom, ki bogati pisano mavrico v vrtčevskem vsakdanu.
Trudimo se, da bi se osebe s posebnimi potrebami lahko povezale z drugimi in sodelovale kot enakopravni udeleženci z vsemi drugimi, zato vas vljudno vabimo da se nam pridružite, da skupaj obeležimo svetovni dan Downovega sindroma.

V ZNAK PODPORE SMO SI V PONEDELJEK, 22.3. 2021, V NAŠEM VRTCU OBULI PISANE KRATKE NOGAVICE IN S TEM POKAZALI NAKLONJENOST OSEBAM Z DOWNOVIM SINDROMOM.

Kolektiv Vrtca Pod Gradom

Dostopnost