Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Strokovni obisk vrtca v Arilju

V tretjem letu sodelovanja z Djećjim vrtićem iz Arilja v Srbiji smo bili pri njih na strokovnem obisku.   Srečanje strokovnih delavcev obeh vrtcev je potekalo v Arilju, v dneh od 18.10. do 20. 10. 2019.

V strokovnem delu smo pregledali gradivo (priprave na vzgojno delo iz obeh vrtcev) z vidika nacionalnih programov za predšolske otroke ter se dogovorili za nadaljnje delo. Pripravili bomo priročnik v katerem bo predstavljen sistem predšolske vzgoje v Srbiji in Sloveniji in primeri dobre prakse. Na delovnem srečanju je sodelovala tudi ga. Dragica Jokić, svetovalka na šolski upravi Užice.

Strokovne delavke vrtca iz Arilja so za nas pripravile strokovne hospitacije, kjer smo imele možnost opazovati izvedbo dejavnosti v dveh oddelkih vrtca.

V popoldanskem delu je pomočnica ravnateljice, Ajda Šimnic, predstavila spletno platformo e-Twinning. S pomočjo le-te bomo še poglobili in tehnično olajšali naše sodelovanje na daljavo.

Strokovni delavci vrtca Arilje so izvedli projekt oblikovanja aktivnih vrtčevskih igrišč. Pripravili so nam predstavitev, v katero smo se tudi aktivno vključile.

Aktivno vrtčevsko igrišče

 

Strokovni obisk je obogatil izkušnje obeh vrtcev. Medsebojno smo izmenjali strokovne informacije in se nekaj naučili drug od drugega. Pripravili pa smo tudi plan dela za v prihodnje.

Dostopnost