Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Rimljana na obisku

V četrtek, 18. 5. 2017, sta nas v vrtcu obiskala Rimljana. Otroci vsake skupine smo ob dveh postajah spoznali življenje družine in vojaka v času Rimljanov.

Najprej smo spoznali rimski pozdrav AVE.

Nato nam je rimljanka pokazala pripomočke katere so uporabljali v vsakdanjem življenju v času rimljanov in preko katerih lahko spoznamo njihov način življenja.

Otroci so hodili v šole, kjer so pisali na voščene tablice. Tudi nam so bile zanimive in smo drug za drugim poiskusili pisati. Spoznali smo tudi, da so se tako otroci, kot odrasli – predvsem vojaki – veliko tudi igrali – z doma narejenimi igrami.

Ženske so imele veliko pripomočkov s katerimi so poskrbele, da so bile urejene in lepe. Tudi naše punce so preiskusile in ugotovile, da imamo podobne pripomočke tudi danes. Prikazali so nam tudi način oblačenja, da pa je bilo vse še bolj zanimivo smo našo vzgojiteljico Tino oblekli v visokega sentorja.

V drugem delu pa smo si pri rimljanu ogledali življenje in pripomočke rimskega vojaka. Ta del je bil posebej zanimiv za naše fante, saj so si lahko ogledali in preiskusili meč, oklep, čelado in druge pripomočke, ki jih je vedno pri sebi nosil vojak.

Srečanje z rimljani je bilo poučno in zabavno, zato se še enkrat zahvaljujemo g. Češarek in ga. Gaši za njun trud.

Dostopnost