Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Ob zaključku šolskega leta

Ob zaključku šolskega leta smo strokovne delavke iz enote Stara Ljubljana otrokom in staršem pripravile predstavo ZGODBA O DVEH KOZAH.

Pravzaprav je to zgodba o dveh kmetih. Kmeta Roblek in Ocepek imata vsak svojo veliko kmetijo, na kateri živita sama. Vsak ima le eno prijateljico. Kozo. Kmet Roblek goji zelje, njegova prijateljica je koza Minka. Poleg njegove kmetije je še ena, na njej živi kmet Ocepek, ki goji repo in ima kozo Murko. Kmeta se ne marata, medtem, ko je pri kozah ravno obratno. Minka in Murka sta namreč zares veliki prijateljici. Vsak dan se pomenkujeta in si pod ograjo izmenjujeta zelenjavo. Ko njuna lastnika to opazita, sta strašno jezna in začneta graditi višjo in višjo in vse bolj trdno ograjo. Kozi sta iznajdljivi in skačeta, plezata, kopljeta … da se le vidita in si izmenjata zelje in repo. A nekega dne kmeta zmagata, kozi ne moreta več čez ograjo. Njuna žalost je tako močna, da prenehata jesti. Na koncu le zmaga prijateljstvo in srce.

Preprosta, simpatična in duhovita zgodba ne govori le o prijateljstvu in njegovi moči, ampak uspešno seže na pomembno področje psihologije – na postavljanje mej, tistih, ki jih postavljamo drugim in tistih, ki jih postavljamo sami sebi.

Ob tem bi se radi zahvalili staršem za prostovoljne prispevke, ki so jih darovali za Sklad vrtca.

Dostopnost