Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Naš koledar 2021

Kljub majhni zasedbi v tem korona času, smo posvetili čas spoznavanju koledarja in ga skupaj ustvarili. Všeč mi je bilo, da sem lahko delala v majhni skupini in individualno.
Začeli smo postopoma in najprej obnovili letne čase in njihove značilnosti. Pogledali smo si slike, posnetke, prebirali zgodbe,… Potem smo se lotili posameznih mesecev, ob izštevankah, deklamacijah, didaktičnih igrah, brskanju po starih koledarjih, smo se približali značilnostim posameznega meseca. Opazili smo, da je koledar različnih oblik, različnih tem- kot so gore, reke, poti, pravljice, rožice,…, na njem je tudi veliko številk. Prav te številke so nam bile obenem zanimive, pa tudi čisto dolgočasne. Postopoma smo ugotavljali kaj pomenijo, skupaj smo se s puščico premikali po številkah in označevali dneve, iz katerih je nastal teden, mesec, leto.
Kar je za nas odrasle samoumevno, je za te male otroške glave pravo odkritje, ki ga seveda še niso popolnoma osvojili. Toda med delom so uživali in odkrivali nove in nove stvari.
Na koncu je nastal izdelek Naš koledar 2021, pot do njega pa je bila polna zabave in novih spoznanj. Seveda pa ga bomo celo leto tudi pridno uporabljali.
»Zakaj sploh potrebujemo koledar?« Eno izmed vprašanj, ki sem jih zastavila otrokom, dobila zanimive odgovore:
Zato, da odštevamo dneve, kdaj bo poletje, jesen, zima. (M)
Zato, ker sem ga jaz delal. (T)
Da bomo vedeli, kdaj bomo doma in kdaj v vrtcu. (L)
Da vemo, kateri čas je v tednu (D)
Da vemo kateri mesec je v letu (T)
Da vemo kateri dan je danes (T)


Vrtec Pod Gradom
Januar 2021
Skupina Žabice
Napisala: Alenka Zadnikar

Dostopnost