Bibe na morju

Z oddelkom prilagojenega programa smo konec maja letovali na Debelem rtiču. Za večino otrok je...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Jesenski utrinki

Medgeneracijsko druženje je pomemben vidik socialnega učenja. Z Dnevnim centrom aktivnosti starejših na Povšetovi 20, sodelujemo že nekaj let, zato smo se z veseljem odzvali povabilu na praznovanje njihovega 11 letnega delovanja. Prijetno druženje so otroci iz skupin SONČKI IN SOVICE popestrili s pevskim in plesnim nastopom.

Veselje otrok in članic ter članov centra, je vsekakor spodbuda za vse, da ta srečanja ohranjamo in nadgrajujemo. Z različnimi dejavnostmi želimo pri otrocih privzgojiti čut za starejše generacije, strpnost, razumevanje starejših ter aktivno in pozitivno sodelovanje z njimi.

V tednu otroka se je skupina PIKAPOLONIC udeležila krosa, ki smo ga strokovne delavke naše hiše organizirale na šolskem igrišču Poljane. Z nekaj gibalnimi vajami in poskoki so se otroci ogreli in potem navdušeno odtekli 450 metrov dolgo progo. Na koncu so vsi prejeli medalje in čestitke.

Druženje ob glasbi, takšni in drugačni

V tednu otroka sta nas v vrtcu obiskala Izarjev oče in teta, ki sta otrokom in delavcem vrtca  z glasbo pričarala prijetno dopoldne. Otroci so spoznali inštrumenta, violino in kitaro, ter prisluhnili več različnim skladbam, ki sta jih za nas pripravila.

Vendar nas je v tem mesecu obiskal še oče Erika in Amaye, ki nam je predstavil svojo kulturo skozi glasbo in inštrumente. Spremljal ga je brat, ki nas je prevzel s svojim indijanskim kostumom, plesom in neutrudno energijo. To je bila za vse čisto nova in zanimiva izkušnja.

Hvala vsem, da ste nas obiskali, seveda se vsi veselimo še več takih in podobnih srečanj, ki nas bodo nekaj novega naučila, nas očarala in zabavala.

Po kostanj v gozd potem pa…

Izlet na Janče je eden od izletov, ki se ga ZMAJČKI najbolj veselimo. Tudi letos smo se odpravili na ta čudovit izlet. Na avtobusu je odmeval otroški smeh, pele so se otroške pesmi, vsi smo bili dobro razpoloženi, pripravljeni na nabiranje kostanja.

Na Jančah nas je pričakal dež. Kljub slabemu vremenu smo se odpravili v gozd v upanju, da bomo našli čim več kostanja. Kostanj po kostanj in vrečka je bila napolnjena.

Naslednji dan smo na igrišču pekli kostanj. Z zanimanjem smo gledali ogenj, opazovali dim in vonjali pečen kostanj, katerega smo na koncu z užitkom pojedli.

Dostopnost