Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Igra v naravi – Podvojitev

Otrok se skozi igro marsikaj nauči in razvije določene osebnostne lastnosti.

Igra Podvojitev je igra s katero otroka učimo utrjevanje spomina in vidnega zaznavanja. S to igro otrokom vzbudimo zanimanje za kamnine, rastline in živali.

Za igro potrebujemo:

  • Dva robca;
  • 5 – 10 običajnih predmetov iz narave (kamen, storž, pero, semena…)

Igro lahko igrajmo z enim ali več otrok.

Preden igro predstavimo otrokom, v neposredni bližini naskrivaj naberemo približno 5 – 10 običajnih predmetov iz narave: kamne, semena, storže, dele rastlin. Stvari razstavimo na robec in jih pokrijemo z drugim robcem. Nato otroke zberemo okrog sebe in jim rečemo: »Pod robcem je npr. 10 predmetov, ki jih lahko najdemo v bližini. Robec bom za 25 sekund dvignil, tako da si stvari lahko pogledate in zapomnite.«

Ko si otroci predmete pogledajo, naj se razkropijo po okolici in zberejo enake predmete, ne da bi jih pokazali drug drugemu. Po petih minutah iskanja jih pokličemo. Nato predmete enega za drugim dramatično potegnemo izpod robca in o vsakem povemo zanimivo zgodbo. Ko vsak predmet predstavimo, otroke vprašamo, če so uspeli najti enakega.

Otroci se živo zanimajo za stvari, ki jim jih pokažemo – kamne, semena, rastline itd. Ko igro večkrat ponovimo, opazimo, da so otroci postali bolj zbrani in da si več zapomnijo.

 

Pripravila: Adriana Dužević

Dostopnost