DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM
Politika zasebnosti

Hrenovke v testu

Hitro in enostavno pripravljen prigrizek, pri katerem lahko sodelujejo tudi vaši otroci.

 

Sestavine:

  • 275 g listnatega testa
  • 6 hrenovk (3 pari)
  • 1 jajce
  • 6 tankih rezin sira

Postopek:

Pečico segrejemo na 200°C. Na delovno površino položimo testo in ga razrežemo na polovico.

Vsako polovico razrežemo še na 3 dele, na katere položimo hrenovke.

Na hrenovke nato položimo še rezine sira in jih zavijemo v testo.

V testo ovite hrenovke razporedimo po pekaču, obloženim s peki papirjem, in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem. Po želji jih lahko posujemo še z sirom, sezamom ali makom.

Hrenovke pečemo v ogreti pečici od 15 do 20 minut. Pripravljene so, ko se testo napihne in dobi lepo zlato rjavo barvo.

Dober tek!

 

Mirjam Fortuna

Dostopnost