KJE JE POMLAD?

Živali v pravljici so iskale pomlad. Tudi otroci iz skupine Kapljic smo odšli pomladi naproti. Pot...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

GIBANJE JE POMEMBNO

V mesecu maju smo se, v naši skupini Balončki, posvetili gibanju. Vsak dan smo začeli z jutranjim razgibavanjem, ki smo ga popestrili z glasbo in različnimi pripomočki (žoge, blazine, obroči).

Igrali smo se številne gibalne igre (Lovec in lisice, Glasbeni stoli, Žabe in štorklja, Mačka in miš), ki so bile otrokom zabavne in jih spodbudile h gibanju ter k medsebojnemu sodelovanju in upoštevanju pravil.
Pogosto smo plesali ob različni glasbeni podlagi (klasična, afriška ter otroška zabavna glasba) ter z različnimi pripomočki (trakovi, baloni). Obnovili smo že znane rajalne igre in se naučili tudi kakšno novo.
V naši igralnici in v večnamenskem prostoru smo postavili poligon z ovirami, mehkimi blazinami in trampolinom, ki je bil otrokom najbolj zanimiv.

Vreme nam ta mesec ni bilo najbolj naklonjeno, a smo zato vsak premor med dežjem izkoristili za bivanje na prostem. Uporabljali smo različna igrala na našem igrišču, se vozili s kolesi, skiroji in poganjalčki, telovadili v parku ter se odpravili na daljši sprehod do gradu. Otroci so bili najbolj veseli obiska gradu ter ogleda grajskega dvorišča, kjer smo tokrat zaman iskali zmaja.

Z raznolikimi gibalnimi dejavnostmi smo obenem izpolnjevali naloge gibalnega programa Mali sonček.


Zapisali in fotografirali:
Vesna Gajić Korda in Larisa Forjanič

Dostopnost