Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

ZAKAJI IN ZATOJI RAJAMO

»Radovednost je ena največjih človeških vrlin. Nihče ne ve, kako izgleda. Ampak, ko se pojavi, vse okoli nas postane izjemno zanimivo, saj ti kar naprej postavlja takšna in drugačna vprašanja, na katera moraš najti odgovore. Lahko te »začara« v mestu, gozdu, knjižnici, ob morju… vse povsod. Če jo boste opazili, hitro opozorite tudi vaše prijatelje, da bo tudi njim odprla vrata v ta izjemni svet tisočerih vprašanj in odgovorov, v katerem ni nikoli dolgčas.« (povzeto iz ZPMS, Teden otroka 2023)
Vzgojiteljice vsakodnevno vzpodbujamo otroke k radovednosti in raziskovanju sveta tako ali drugače, na vse mogoče načine, na vse strani neba. Ob tednu otroka, katere poslanica v letošnjem letu je »Zakaji in zatoji RADOVEDNOSTI«, pa smo se potopili v svet otroške radovednosti, v svet vprašanj, zanimanja za svet okoli njih in iskali odgovore na vprašanja: Kako nastane lizika?, Kako izdelajo motor za ladjo?, Zakaj moja mami vsako jutro vstane in telovadi?, Kako se zgradi hiša?, Zakaj ima žirafa dolg vrat?, Kako je nastal svet? A bo tudi izginil?, …
Veliki zakaji so odgovore iskali v knjigah, računalniku, knjižnici, v knjigarni, pri mamicah in očkih. Mali pa še raziskujejo svet skozi svoj dotik in pogled.
Teden smo zaključili s skupnim rajanjem na našem igrišču, s plesom z baloni in sladkanjem s pečenimi jabolki in cimetom, posutimi s sladkornim posipom. Mnjami!

Strokovne delavke iz Stare Ljubljane

Dostopnost